Vissza
Az idei repce és árpa gyengébb lesz a tavalyinál
Megfelelő az étkezési búza fehérje- és sikértartalma is az első minták alapján, a repce és az árpa minősége azonban gyengébb a tavalyinál.
A laboratóriumi vizsgálatok azt mutatják, hogy az elsőként beérkezett búzáknak a tömege a 80 kilogramm per hektoliter érték körül mozgott, vagy e fölött, ami jónak számít ismertette Halmos Gábor a Concordia Közraktár Zrt. vezérigazgatója, írja az infostart.hu.
Nem kiugróan magas érték, de az étkezési búzák fehérje- és sikértartalma is megfelelő, így jellemzően B1-es és B2-es besorolást kaphatnak, teljesítve ezzel a magyar malomipar követelményeit" - fogalmazott a vezérigazgató, hozzátéve, ez a feldolgozható és kenyérsütésre alkalmas minőség.
Hosszú évek tapasztalata, hogy az első vizsgálatok meghatározzák azokat a várható értékeket, amelyek az egész szezonra jellemző lesz, mondta kérdésre válaszolva Halmos Gábor. Tájegységenként különbségek azonban adódhatnak. "De aggodalomra semmi ok, és egy jó közepes évre számíthatunk" - tette hozzá.
A repce és az árpa azonban egyaránt gyengébb a tavalyinál, utóbbinál találkoztak a vizsgálatok során kifejezetten gyengébb tételekkel, amik nem érik el a magyar szabványban meghatározott értékeket, emiatt nagyon jó, A minőségű termény hozzáadásával javításra szorulnak.
Forrás: infostart.hu
2019-07-17 06:07:40
Vissza